Bolu Orman Kebabı

Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 baş soğan
  • 1 bardak su
  • Tuzot Acılı Çeşni
  • Mantar malzemesi
  • 1 kg Kanlıca mantarı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Karabiber,tuz
  • 1/2 adet limon

Hazırlanışı

Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada yanmaz camın içine alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın. Mantarın hazırlanışı: Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede hafifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuzot ilave edip 10 dakika kaynatın ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kavurun etlerin içine pişirin.Afiyet olsun...

Sosyal Medya