Örtülü Kebap

Malzemeler

  • 5 su bardağı pişmiş et
  • 3/4 su bardağı soğuk patates püresi
  • 1/4 su bardağı süt (ya da su)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı margarin
  • 1.5 su bardağı un

Hazırlanışı

Fırını yüksek derecede ısıtın. Un, kabartma tozunu karıştırın. Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın. Buna su veya süt ilave edip, karıştırın. Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1.5 cm kalınlığında açın. Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin. Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın. Eti ısıtıp kaseye boşaltın. Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün. 20-25 dakika fırında pişirin.Afiyet olsun...

Sosyal Medya