Pilav Çeşitleri

Ramazan Pilavı

Ramazan Pilavı

Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Hindi etini 2 su bardağı suda haşlayı...

Devamını Oku
Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav

Soğanları ince kıyın. Fıstıkla birlikte yağı tencereye alıp, hafif kavurun. Pirinci yıkayıp ilave edin. Rendelenmiş havu...

Devamını Oku
Göçmen Pilavı

Göçmen Pilavı

Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyi de küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayın. Haşladıkta...

Devamını Oku
Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı

Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pemb...

Devamını Oku
Mengen Pilavı

Mengen Pilavı

Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra derin bir kabın içine ılık suda ıslayalım. Islanan 20 dakika suda bekletelim, piri...

Devamını Oku
Buhara Pilavı

Buhara Pilavı

Pirinçlerimizi ayıklayıp bir kabın içine koyup içine su koyalım su pirincin üstüne çıkacak kadar konulmalıdır. 15 dakika...

Devamını Oku
Böğürtlenli Muzlu Pilav

Böğürtlenli Muzlu Pilav

Süt, şeker ve tavuk suyunu 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın. Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kada...

Devamını Oku
Paşa Pilavı

Paşa Pilavı

Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar...

Devamını Oku
Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

Yıkanmış pirinci, margarinle 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta fıstıkları az margarinle iyice pembeleş...

Devamını Oku