Mengen Pilavı

Malzemeler

  • 4 kişi için
  • 3 su bardağı pirinç
  • 50 gr badem
  • 50 gr yeşil fıstık
  • 2 adet orta boy domates
  • 7 adet mantar
  • 100 gr margarin
  • 12 gr Tuzot Klasik Çeşni
  • Tavuk suyu
  • 1 lt su

Hazırlanışı

Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra derin bir kabın içine ılık suda ıslayalım. Islanan 20 dakika suda bekletelim, pirincimizi süzelim Badem ve fıstıkların kabuklarını soyup mantarları ince dilimler halinde kesip yıkayalım. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım.başka bir tencerede margarini eritip içerisine, mantarları domatesleri ilave edelim. 5 dakika kavuralım. İçerisine pirincimizi atıp kavurduktan sonra 1 lt kaynayan suyumuzun içine tavuk suyu atıp kaynayan suyumuzu kavurduğumuz pirincin içine koyalım. Tuzunu kontrol ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika demlenmesi için bekleyelim demlenen pilavımızı karıştırıp sıcak servis edelim.Afiyet olsun...

Sosyal Medya