Kırmızı Dolmalık Biberli Piliç

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • 4 Adet piliç budu
  • 1 su bardağı yağlı yoğurt
  • 3 adet taze soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 adet kırmızı biber
  • 200 mlt su
  • 15gr Tuzot Acılı Çeşni

Hazırlanışı

Yoğurt, taze soğan ,tavuk harcını bir kaba koyup kaşık yardımı ile karıştıralım Tavuklarımızın her tarafını kaplayacak şekilde buladıktan sonra buz dolabında en az 1 saat bekletelim. 170 dereceli fırında tavuklarımızı başka bir tepsiye koyarak fırına verelim. 20 25 dakika pişirelim.bir bıçak yardımı ile tavukların pişmiş olup olmadığını kokturul edelim. Başka bir tencereye suyu koyup kaynatalım,kaynayan suyumuzun altını kısalım.kaynayan suyun içine. Tabaktaki kalan tavuk sosumuzun içine unu ilave ederek suyun kaynayınca tadını kokturul edip içerisine inçe kıyılmış kırmızı biber ilave edilerek kızaran tavukların üzerine konularak servis edilir.Afiyet olsun...

Sosyal Medya