Ispanaklı Tavuk Sarma

Malzemeler

  • 8 adet tavuk göğsü (ince dövülmüş)
  • ½ kg ıspanak
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı Çerkez peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase galeta unu
  • 1 yemek kaşığı Tuzot Acılı Çeşni
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Ispanağı temizleyin yıkayın. Doğrayıp 15 dakika haşlayıp süzdürün. Soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Ispanağı katıp karıştırın. Tuzotun yarısını ilave edip peyniri rendeleyip ilave edip karıştırın. Tavuk göğsünü düz zemine yayıp tavuk harcı ile tatlandırın. İçine ıspanaklı harçtan koyun dolma gibi sararak kapatın. Her tavuğa aynı işlemi uygulayın. Yumurtaları çırpıp önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın sıvı yağda kızartın. Domatesle servis yapın.Afiyet olsun...

Sosyal Medya