Ekşili Elmalı Ördek Göğsü

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • 4 adet ördek
  • 1 çorba kaşığı natürel zeytin yağı
  • 10 gr tereyağı
  • 2 adet orta boy ekşi elma
  • 1 adet limon
  • 3 adet arpacık soğan
  • 1 cay kaşığı kekik
  • 1 çorba kasığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Tuzot Klasik Çeşni
  • 250 mlt su

Hazırlanışı

Zeytin yağını derin bir tavanın içine koyalım Tavanın altını harlı ateşte açalım. Yağ ısınınca içine ördek ğögüslerini koyup 5 dakika kızartalım. Üzerine Tuzot Klasik Çeşni ilave ederek. Ocağın altını kısıp 5 dakika pişireli.ördek göğüslerini bir tabağa koyalım. Başka bir tavaya tereyağını koyup eritelim. İnce doğranmış çekirdekleri alınmış elma lalımızı. Yağın içine koyalım.elmalar hafif esmerleşene kadar yağda kavuralım.içine arpacık soğan ilave edelim. Sote misin içine kekik, sirke, bal, sarımsak, 2 dakika pişirelim.suyu ilave edip suyun yarısını çekene kadar pişirelim Bu arada ördeklerimizi ince dilimler halinde doğrayalım. Tabağın içine yel paze gibi açalım.kaynayan sosumuzu etlerin üzerine kaşık yardımı ile koyalım. Sıcak servis edelim.Afiyet olsun...

Sosyal Medya