Bütün Kuzu Pirzola Persiye

Malzemeler

  • 6 Kişilik
  • 1 adet bütün yan kuzu pirzolası
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı toz hardal
  • 2 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 12 gr Tuzot Klasik Çeşni

Hazırlanışı

Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyelim. Kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağ gezdirip orta ataşeli fırında 40 dakika kızartalım. Pişen kuzumuzu başka bir tepsiye koyarak. Hardallı ve suyunu ilave ederek bulamaç haline getirin.küçük fırça yardımı ile pirzolanın üzerine sürün galeta unu sarımsak ve maydanoz, ile karıştırıp, hardalı pirzolanın üzerine sürelim. Yapılan harcımızı tepsinin her tarafına serpiştirelim. Kuzumuzu tekrar fırına verelim nar gibi kızartalım. Fırından çıkarıp servis bıçağı yardımı ile küçük parçalar halinde doğrayalım. Tavada tereyağı nı eritelim. Ve kuzumuzun üzerine gezdirelim.sıcak servis yapalım.Afiyet olsun...

Sosyal Medya