Bulgur Pilavı

Malzemeler

  • 4 kişi için
  • 2 bardak bulgur
  • 2 baş soğan
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr kuş başı et
  • 2 domates
  • 4 bardak su
  • 2 dolmalık biber (veya yeşil biber)
  • 15 gr Tuzot Acılı Çeşni

Hazırlanışı

Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin. İçine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuş başı eti katılın, kavurun. Suyunu çekince, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun. Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harlı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın.Tuz ot acılı çeşni ilave edin . Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın. Afiyet olsun...

Sosyal Medya