Beef Florentin

Malzemeler

  • 5 Kişilik
  • 500 gr kıyma
  • 5 adet yufka
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
  • 200 gr domates
  • 10 gr salca
  • 1 cay kaşığı şeker
  • Tuzot Klasik Çeşni
  • 300 gr ıspanak
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr krem peyniri
  • 2 adet yumurta

Hazırlanışı

Önce kıymayı sıvı yağla kavuralım, domates leri soyup ince doğrayalım. Unu ve salçayı katıp kavuralım ıspanakları haşlayıp suyunu süzdükten sonra peynirleri ikisini karıştıralım. Bir tepsinin altını yağlayıp içine yufkaları teker teker koyup arasına kıymayı ve ıspanaklarımızı ve peynirimizi koyup bir tavada erittiğimiz tere yağını koyup yufkanın içine gezdirelim. Yufkanın üzerine koyarak önceden ısıtmış olduğumuz 180 dereceli fırında 20 dakika kızartalım.Kızaran yufkalarımızı çıkarıp küçük parçalar halinde keselim ve sıcak servis edelim.Afiyet olsun...

Sosyal Medya